Sama piste

Tämä dialogi näytetään, jos aineistossa on useita samoja pisteitä samassa hiirellä osoitetussa kohdassa ja Samat pisteet -asetus on päällä. Valitse halutut pisteet ja paina OK. Jos valittuja pisteitä on useita, kaikki merkataan ryhmään ja viimeinen jää aktiiviseksi.

Toiminto aukeaa myös jos hakutapana on hiiri, jokin muu toiminto haluaa aktivoida lähimmän viivan tai alueen ja samalla kohtaa on päällekkäin useita viivoja tai alueita. Lista näyttää tällöin viivojen tai alueiden lähimpien pisteiden tiedot ja valinta tapahtuu samoin kuin pisteillä.

Jos pidät Ctrl-näppäimen pohjassa, kun osoitat pisteen, vaihdetaan Samat pisteet -asetus hetkellisesti päälle tai pois.

Toimintoa ei tarvitse sulkea, vaikka et valitsisi yhtäkään pistettä. Voit osoittaa hiirellä uuden kohdan, jolloin Sama piste -dialogi joko suljetaan (jos osoitetussa paikassa on vain yksi piste) tai sen tiedot päivitetään (jos pistetä on useita).

Listasta valitut viivat tai alueet maalataan ruudulla editointivärillä ja leveämmällä viivatyypillä.

Lista

Listassa näytetään löydettyjen pisteiden tyypit, koodikentät T1-T4 ja koordinaatit. Jo valittujen pisteiden tyypin jälkeen näytetään tähti (*).

TyyppiSelitys
PHajapiste
VViivapiste
AAlueen piste
TTeksti
KKairaus
MMittalinja
GTiegeometria

Tiedosto

Pisteen tiedostoelementin nimi.

Pisteitä

Pisteiden määrä listassa.

Poista

Tuhoaa listasta valitut profiili- tai vektoritiedostojen pisteet.

|--, --|

Listan vieritys oikealle tai vasemmalle. Jos koodikentissä T1-T4 on paljon tietoa, ei Z-arvo mahdu listaan ilman vieritystä.