Hakutapa - Suorakaide ja korkeus

Pisteet valitaan osoittamalla suorakaide joko hiirellä tai antamalla koordinaatit (MIN XYZ/ MAX XYZ) käsin. Huomaa, että tällä toiminnolla voit antaa myös vain korkeusvälin, jolta pisteet haetaan.

Hakutapa voidaan keskeyttää ESC-näppäimellä.

Koordinaatit

Hakualueen nurkkakoordinaatit. 3D-tilassa arvot ovat väliaikaisia katselusuunnasta riippuvia piirtokoordinaatteja.

Käytä muuntimessa

Suorakaidetta käytetään muuntimen luvussa ja kirjoituksessa leikkaamaan vektoritiedosto.

Lävistäjä

Käyttää hakuun suorakaiteen sijasta kahden pisteen lävistäjäviivaa ja valitsee kaikki pisteet taiteviivoista, jotka leikkaavat sen.

Delta

Rastin ollessa päällä ylempi koordinaatti on suorakaiteen keskipiste ja alempi koordinaattiero reunaan. Ensimmäisellä kerralla keskipisteen antamisen jälkeen hiiren klikkaus siirtyy vaikuttamaan alueen kokoon. Tämän jälkeen hiiren klikkaus voidaan manuaalisesti siirtää vaikuttamaan joko suorakaiteen paikkaan tai kokoon, mutta se ei vaihdu automaattisesti. Tällä vaihtoehdolla voidaan hakea myös jotain vakiokorkeutta laittamalla haluttu korko keskipisteen Z-koordinaatiksi ja Z=0 painikkeella pieni toleranssi kohtaan dZ.

Tiedostot

Tyhjää elementtilistan vanhat valinnat ja merkkaa valituiksi tiedostot, joiden ympäröivä suorakaide on päällekkäin annetun alueen kanssa. Avaa elementtilistan tarvittaessa automaattisesti.

Z=0

Asettaa Z-kentän raja-arvoiksi -0.000001 ja 0.000001, eli käytännössä hakee pisteet, joiden Z-arvo on nolla.

Nollaa

Tyhjentää kaikki kentät tai Shift-näppäimen kanssa vain Z-koordinaatin.