LandXML formaatti

LandXML-muodossa oleva tiedosto voi sisältää useita eri tyyppisiä aineistoja ja tarvittaessa vaikka kokonaisen projektin.

Tiedostoista voidaan lukea yksittäisiä vektoritiedostoja, maastomalleja tai tiegeometrioita. Sisältötoiminto näyttää kaikki luettavaa tyyppiä olevat kohteet ja antaa valita niistä yhden. Kirjoitettaessa tiedostoon menee vain yksi kirjoitettavaa tyyppiä oleva elementti.

LandXML-tiedostoon kirjoitettavat otsikkotiedot haetaan muuntimen projektiasetuksista. Siellä voidaan asettaa myös tiedoston koordinaattijärjestelmä.

Versio

Kirjoitettavan tiedoston LandXML formaattiversio. Kolme ensimmäistä ovat pelkkää LandXML-muotoa ja kaksi viimeistä InfraModel 4 määrityksen (https://buildingsmart.fi/infrabim/inframodel/) mukaista formaattia.

Kirjoita GUID nimeksi, Käytä IFC GUID muotoa

Kirjoita GUID nimeksi -asetus kirjoittaa GUID-ominaisuuden Surface- ja Alignment-osioiden nimeksi. Käytä IFC GUID muotoa -asetus käyttää lyhyempää IFC:n GUID muotoa (01psB8wRl0Y00000000005). Muussa tapauksessa käytetään yleisempää pitkää muotoa (01cf62c8-e9bc-bf88-0000-000000000005). Molemmmat ovat sisällöltään samoja.

Lue kolmiot vektoritiedostoon

Lukee vektoritiedostoon maastomallin kolmiot taiteviivoina.

Lue mallin rajausviivat

Lukee vektoritiedostoon myös maastomallin rajausviivat (Boundaries).

Käytä alkuperäistä tiedostonimeä

Asettaa luetun elementin nimeksi alkuperäisen tiedostonimen normaalissa tiedoston avauksessa. Muutoin nimeksi asetetaan tiedoston sisältä luettu kohteen nimi.

Lue CgPoint-viivat

Lukee taiteviivat CgPoints-hierarkian kolmennelta tasolta. CgPoints ominaisuus name luetaan viivanumeroksi.

Kirjoita pisteet CgPoint-kohteina, Kirjoita Survey-osio, Kirjoita tarkepisteinä

InfraModel-asetuksen kanssa kirjoittaa pisteet ja viivat CgPoints-osioon. Ilman InfraModel-asetusta kirjoittaa vain hajapisteet CgPoint-kohteina pistenumeron kanssa. Kirjoita Survey-osio -asetus kirjoittaa pisteet ja viivat erilliseen Survey-osioon.

Tarkepisteinä kirjoittaminen kirjoittaa mitatut pisteet tarkkeineen, jos Kirjoita Survey-osio -asetus on päällä. Muussa tapauksessa kirjoitetaan teoreettiset pisteet ja tiedoston ominaisuuksissa olevat toleranssit.

Kirjoita StringLine-tasot

Kirjoittaa taiteviivat StringLine-tasoina. Kukin pinta kirjoitetaan erikseen. Jos joltain pinnan viivalta löytyy ominaisuus IM:centreline, se kertoo keskilinjana käytettävän viivan nimen (T2). Muut kirjoitettavat viivat järjestetään vasemmalta oikealle suhteessa keskilinjaan.

Kirjoita piilokolmiot

Kirjoittaa myös piilotetut kolmiot.

Kirjoita SourceData-osio, Erillinen vektoritiedosto

Kirjoittaa kolmioverkon SourceData-osioon alkuperäiset pisteet ja viivat. Oletuksena nämä kirjoitetaan suoraan mallista. Erillinen vektoritiedosto -asetuksella nämä voidaan hakea erillisestä elementtilistassa olevasta vektoritiedostosta, jolla on sama nimi kuin kirjoitettavalla maastomallilla.

Kirjoita pystygeometria PVI

Kirjoittaa pystygeometrioihin pisteet myös kaarien alkuun ja loppuun.

Kirjoita viivat geometrioina

Kirjoittaa taiteviivat tiegeometrioina.

Lisää tiedostonimi osioon

Kirjoittaa surface/alignment osion alkuun tiedostonimen, esim. "nimi - pinta".