LandXML käsittely

Toiminto purkaa LandXML-tiedoston erillisiin osiin. Kustakin maastomallista ja tiegeometriasta syntyy erillinen tiedosto, joka voidaan lukea suoraan ohjelmaan. Tiedostot puretaan alihakemistoon, jonka nimi on sama kuin alkuperäisen tiedoston nimi ilman päätettä. Erilliset tiedostot nimetään niiden alkuperäisessä tiedostossa olevan ryhmän ja nimen mukaan. Tiedostojen pääte on moniosainen ja muodostuu tyypin mukaan (esimerkiksi tiegeometrioilla *.tg.xml ja maastomalleilla *.mm.xml). Formaatinmuuntimen asetuksiin voidaan määritellä sama moniosainen pääte jolloin tiedosto tunnistetaan automaattisesti.

Tiedoston sisältö voidaan myös lukea suoraan elementtilistaan käyttäen erillistä avaustoimintoa.

Tiedosto

Purettava tiedosto tai monta tiedostoa villeillä merkeillä. Jos alihakemisto on jo olemassa, kysytään varmistus se tyhjentämiselle.

Muunna UTF-8 -> Ansi

Muunna tiedosto UTF-8 -merkistöstä Ansi-merkistöön.

Pura vektoritiedostot

Kopioi purettavan osan myös vektoritiedostoksi, jos sen sisältämä tieto on sopivassa muodossa. Näitä ovat esimerkiksi maastomallin SourceData-osio (alkuperäinen kolmioitu aineisto) tai Irregular-tyyppiset tiegeometriat (käytännössä murtoviivoja). Tämä helpottaa tiedoston avaamista vektoritiedostona, mutta voi aiheuttaa ongelmia pakattaessa purettuja tiedostoja takaisin yhteen, koska alkuperäisellä tiedostolla ja vektoritiedostolla on sama tunnus.

Alignments yhtenä osiona

Purkaa kaikki samassa Alignments-osiossa olevat geometriat samaan tiedostoon.

Hakemisto

Viimeksi yhdistetty hakemisto.

Sisältö

Listaa LandXML-tiedoston sisällön käyttäjän asetushakemistossa olevaan tiedostoon landxml.txt ja avaa sen editorilla.

Yhdistä

Liittää useita LandXML-tiedostoja yhteen. Toiminto kysyy ensin liitettävät tiedostot ja sitten tulostiedoston nimen. Otsaketiedot otetaan aakkosjärjestyksessä ensimmäisestä tiedostosta ja tiedostot liitetään yhteen tulkkaamatta niiden sisältöjä. Tästä johtuen lopullisen yhdistetyn tiedoston oikeellisuutta ei voida taata ellei kaikkia osatiedostoja ole kirjoitettu samasta ohjelmasta samoilla asetuksilla.