Maski

Maski määrää, mitä pisteitä ruutuun piirretään. Riippumatta siitä, mitä pisteitä elementillä on, voit pyytää piirrettäväksi vain esimerkiksi viemärit ja rakennukset. Tämä helpottaa paljon editointia, sillä näin vähennetään käsiteltävää pistemäärää. Maskausehdot annetaan ryhmän avulla.

Kerää pisteet ryhmään ja paina maskin Lisää-painiketta, jolloin ryhmän sisältö siirtyy maskin sisällöksi. Laita rasti Käytössä-ruutuun, jolloin piirretään vain annetut pisteet. Kun haluat koko kuvan taas käyttöösi, ota rasti pois. Kun lisäys on kerran suoritettu, voidaan ryhmä vapauttaa muihin toimiin. Sillä voidaan myös laajentaa tai supistaa maskia uusilla ehdoilla.

Maskia käytetään pisteille, viivoille ja teksteille. Symbolilistan kohteet (koordinaattiristi teksteineen) näytetään maskista riippumatta. Maskin tila näkyy ruudun alareunan tilarivillä.

Käytössä

Maskia käytetään vain, kun Käytössä-rasti on valittuna. Muuten piirretään kaikki pisteet kuten normaalisti. Maski voidaan myös laittaa päälle/pois pikanäppäimellä Ctrl-M.

Huomaa, että maski näyttää koko viivan, jos yksikin viivan piste on valittu maskiin.

Lisää

Voit lisätä maskausehtoihin uuden ryhmän. Maski on summautuva.

Shift-näppäimen kanssa vanha maski tyhjätään ennen pisteiden lisäystä ja valinnat poistetaan lisäyksen jälkeen. Tämä voidaan myös tehdä pikavalikon komennolla Luo maski tai pikanäppäimellä Shift-Ctrl-M.

Poista

Maskin sisällöstä poistetaan annettu ryhmä.

Nollaa

Maski tyhjennetään.

Jos maski on päällä, kun luet ensimmäisen tiedoston tyhjään elementtilistaan, kytketään maski automaattisesti pois päältä, jotta luettu tiedosto näkyy ruudussa.