Korkeuskäyrien koodaus

Laskettavat korkeuskäyrät voidaan koodata halutulla tavalla. Tällöin apu-, väli-, ja johtokäyrille saadaan erilaiset viivatyypit. Koodaus tulee korkeuskäyräviivan T3-kenttään ja piirtosäännöt määräytyvät normaalisti kooditiedoston kautta. Selaus-näppäimellä saat listan kooditiedostossa olevista systeemikoodeista.

Oletus

Tämän koodin saavat kaikki ne käyrät, jotka eivät sovi muihin alla annettuihin korkeuslukuihin.

Apu-, väli- ja johtokäyrät

Voit itse antaa kolme korkeusvälilukemaa ja näille omat koodit.

Erikoiskäyrä

Korkeustaso, joka saa oman koodinsa riippumatta edellisistä asetuksista.

Syvyyskäyrät

Vaihtoehtoisesti voit laittaa päälle rastin ja sen viereen listan laskettavista korkeuksista ja koodeista: 3=9040,6=9041,10=9042,15=9043. Tällöin vain listatut korkeuskäyrät lasketaan.

Huomaa, että voit koodata eri väreillä myös positiiviset ja negatiiviset käyrät. Jos esimerkiksi käyrävälinä on 2.0 metriä, anna koodit seuraavasti :

Oletus koodi negatiivisille käyrille

Johtokäyrät koodi positiivisille käyrille

Erikoiskäyrä koodi nollakäyrälle

Jos koodiksi antaa miinus-merkin, kyseiset käyrät poistetaan tiedostosta.

Maanpinnan alapuolisiin käyriin on tehty erikoissääntö: Jos korkeus annetaan negatiivisena, vain saman korkeuden omaavat käyrät koodataan. Näin saadaan käyrälukema vain halutuille käyrille, esim. 3 m, 6 m, 10 m ja 20 m. Käyrät pitää laskea 1.0 metrin välein, mutta oletuskoodiksi annetaan miinusmerkki. Muihin kenttiin annetaan -3.0, -6.0, -10.0 ja erikoiskäyräksi -20.0.