ASCII GRID Maanmittauslaitoksen korkeusmalliaineisto

Keskustelua 3D-Win ohjelmasta
mk94
Viestit: 1
Liittynyt: 22 Huhti 2016, 09:22
Nimi: Mika

ASCII GRID Maanmittauslaitoksen korkeusmalliaineisto

Viesti Kirjoittaja mk94 » 07 Syys 2020, 14:29

Hei,

Käytin rajaustiedostoa eli suljettua viivatiedostoa rajaamaan aineistoa. Luin vektoritiedoston ja muutin ESGRID asetuksia siten, että koko on 2.5 ja kerroin 1. Otantaväli 1 ja viivakerroin 0.00. Hakumenetelmä on keskiarvo. Saan vain yhden pisteviivan näkyviin vasemmalle, mutta muuten pisteitä ei tule tasaisesti näkyville. Pyrin tekemään aineistosta massalaskentaa. Käytän maanmittauslaitoksen 2m korkeusmallia tiedostona.

ville
Viestit: 2
Liittynyt: 20 Helmi 2019, 16:04
Organisaatio: Novatron Oy / 3D-Win
Nimi: Ville Reponen
Paikkakunta: Espoo

Re: ASCII GRID Maanmittauslaitoksen korkeusmalliaineisto

Viesti Kirjoittaja ville » 14 Syys 2020, 12:26

Hei,

Ongelma lienee siinä, että yrität saada ohjeisilla asetuksilla muodostettua aineistosta erikokoista (tiheämpää) kuin se todellisuudessa on. Lukuvaiheessa ohjelmisto jää siis laskemaan tuota ongelmaa, ja lopputuloksena saat muutaman hajapisteen näyttöruutuun. Tapauksessasi pistelinjan vasempaan reunaan.

Muuta asetuksista pisteen etäisyyden määrityksiä (koko + kerroin) takaisin oletukseen, eli nollaksi, jolloin alueen sisällä olevat pisteet (jokainen) piirtyvät näyttöön.

Mikäli kuitenkin pistetiheys on mielestäsi liian tiheä (aineistohan oli 2x2m), voit muuttaa kokoasetuksia siten, että ne ovat annetun korkeusmalliaineiston kanssa samassa kokoluokassa (=suuremmat kuin annettu aineisto). Lisäksi on tärkeää muistaa määrittää sopiva Toleranssi Z.

Mikäli aiheeseen liittyen jäi kysyttävää, niin olethan yhteydessä tekniseen tukeemme 3dwin@novatron.fi.

Vastaa Viestiin