Trimble Access kontrollikoodimittausten viivojen lukeminen ohjelmaan

Formaatinmuuntimet ja yhteydet muihin ohjelmiin
Issakainen
Viestit: 4
Liittynyt: 04 Huhti 2019, 15:25

Trimble Access kontrollikoodimittausten viivojen lukeminen ohjelmaan

Viesti Kirjoittaja Issakainen » 09 Tammi 2022, 23:43

Hei,
käytän trimble accessissa viivojen piirtämiseen ns. kontrollikoodikirjastoa, jolla lajikoodin perään annetaan viivan piirtosääntö esimerkiksi aloita viiva. Jos aloita viivan kontrollikoodi olisi "-", koodaus "122 -" aloitttaisi viivan piirron koodilla 122. Loput viivan pisteet mitataan normaalisti koodilla 122. Saman koodin erillinen uusi viiva aloitetaan taas koodilla "122 -" Tämä toiminto piirtää viivat suoraan tallentimen näytölle ja työn kontrollointi siten maastossa on helppoa verrattuna esimerkiksi perinteiseen GT-formaatin koodaukseen, joka piirtää viivat vasta 3d-winissä, mutta ei tallentimessa. (täällä jonkinlainen selvennys kontrollikoodituksesta, jossa viivan aloitukseen on käytetty koodia "st" https://m.youtube.com/watch?v=Eyc32EALw7Y)

Nämä viivat saan siirrettyä tallentimesta dxf-karttana 3d-winiin, mutta ilman pistenumeroita. Pienen kikkailun kautta muiden formaattien ja koodi tekstiksi sekä teksti pisteeksi toimintojen avulla myös pistenumerotkin on saatavissa viivojen pisteille.

Jotta kikkailulta kuitenkin välttyisi, pystyisiköhän ohjelmaan tekemään sellaista tekstipohjaista esim. csv-tyyppistä formaatinmuunninta, joka osaisi suoraan tulkita accessissa käytetyt kontrollikoodit viivoiksi säilyttäen myös pistenumerot ja mahdollisesti pintatunnuksenkin sekä poistaisi varsinaisen koodin perästä käytetyn kontrollikoodin?