Rasterikuvan kääntö

Ideoita ohjelman jatkokehitykseen
Ollie
Viestit: 26
Liittynyt: 30 Loka 2012, 08:46

Rasterikuvan kääntö

Viesti Kirjoittaja Ollie » 23 Huhti 2013, 12:31

Olisi kiva jos kuvaa voisi käännellä tulostukseen. Kun rasterikuvan tuo ohjelmaan ja sitä yrittää mahduttaa tulostuksessa sopivaan mittakaavaa ja paperille, se katoaa heti kun ottaa zoom 3d xyz toiminnon käyttöön, vaikka sen pystykulmaa ei muuta mihinkään.

Sit toisena olisi kiva jos ei jokaista pdf:ää tarvitsisi ensin muuttaa .jpg:ksi tai vastaavaksi ja tuoda vasta sitten ohjelmaan. Asiakkailla ei vain tunnu olevan muita kuvia kuin noita pdf:ä.

markku
Viestit: 272
Liittynyt: 13 Loka 2008, 11:14
Organisaatio: 3D-system.fi
Nimi: Markku Saloranta

Re: Rasterikuvan kääntö

Viesti Kirjoittaja markku » 25 Huhti 2013, 08:00

Nyt kun ohjelma hallitsee rasterikuvan käännön, voimme saada sen mukaan myös tuohon Zoom 3D-toimintoon, jossa katselusuuntaa kääntämällä saadaan aineisto paremmin paperille. Tämä ei ehdi vielä 5.8.1 versioon, mutta toivottavasti jo seuraavaan versioon.

Pdf-kuvien lukemiseen löytyy nykyisin ohjelmia - myös ilmaisia - joilla tuon käännön rasterikuvaksi voi tehdä. Voimme kutsua tuollaista ohjelmaa taustalla ja lukea muunnetun rasterikuvan 3D:hen. Tämä tulee käyttäjälle näkymään tavallisena rasterimuuntimena, jossa asetuksena tarvitaan käytettävän muunnosohjelman nimi.
Katso lisää: Pdf-kuvien luku

markku
Viestit: 272
Liittynyt: 13 Loka 2008, 11:14
Organisaatio: 3D-system.fi
Nimi: Markku Saloranta

Re: Rasterikuvan kääntö

Viesti Kirjoittaja markku » 15 Kesä 2016, 09:35

Jos haluat kääntää taustakuvaa tulostusta varten, käytä Zoom/3D-toimintoa. Valitse vaihtoehto 2D/3D ja Näkymä ylhäältäpäin. Vaihtamalla vaakakulman arvoa voit kiertää aineistoa. Lopuksi paikoita paperi ja tulosta kuva.

Elementtilistan rasterikuvat eivät kierry 2D/3D-zoomauksessa. Tämän voi kiertää muuntamalla rasterikuvan ECW-muotoon käyttää ImageECW-muunninta. Lue syntynyt ECW-tiedosto toiminnolla Työkalut/ECW-kuva. Tämä toiminto osaa kääntää rasterikuvat, jolloin ne saadaan mukaan tulosteisiin.

Vastaa Viestiin