KURSORI -toiminto

Ideoita ohjelman jatkokehitykseen
TimoR
Viestit: 1
Liittynyt: 11 Helmi 2013, 10:01
Organisaatio: YIT
Nimi: Timo Ryynänen

KURSORI -toiminto

Viesti Kirjoittaja TimoR » 11 Helmi 2013, 10:05

Pieni "bugi" havaittu, ainakin mielestäni. Kursorin kun laittaa päälle ja on tartuntana esim. lähin piste niin kursori näyttää X ja Y-koordinaatteja kyllä mutta koordinaatit eivät ole tartuntapisteen koordinaatteja vaan hiiren osoittimen sen hetkisen paikan koordinaatteja. Sitten kun nämä eivät enää muutu hiirtä liikuteltaessa niin epävarmuus on suuri että mitä hiiri tuo KURSORI -näkymä kuvaa.

Loogisempaa olisi mielestäni jos kursori näyttäisi tartunnan mukaan koordinaatin, koska sitähän varmaan ihmiset käyttäessä haluavat?

Timo Ryynänen

markku
Viestit: 272
Liittynyt: 13 Loka 2008, 11:14
Organisaatio: 3D-system.fi
Nimi: Markku Saloranta

Re: KURSORI -toiminto

Viesti Kirjoittaja markku » 14 Helmi 2013, 15:36

Kursori-toiminnon juuret juontavat GPS-mittaukseen, kun kynämikrolla luettiin GPS-koordinaatteja ja näytettiin viimeisen mittauksen koordinaatit ruudussa "kissan kokoisin" numeroin. Tätä toimintoa käyttävät jotkut vieläkin.
Toiminnon nimi kertoo kyseessä olevan hiiren kursorin paikan eikä siis lähin piste. Hiiren sijainnin saaminen ruutuun on joskun kätevää, kun haetaan tiettyä koordinaattia. Liikuttamalla hiirtä Shift-näppäin ja hiiren vasen korva painettuna, hiiri "pumppaa" koordinaatteja koko ajan ja tuo Kursori-dialogi näyttää sen ruudussa. Jos haluaa nähdän hiirtä lähinnä olevan pisteen koordinaatin, voi ruutuun avata Pisteen tiedot -dialogin.

Vastaa Viestiin