Hakutapa - Koodeilla

Ideoita ohjelman jatkokehitykseen
juffe
Viestit: 9
Liittynyt: 22 Huhti 2010, 09:26

Hakutapa - Koodeilla

Viesti Kirjoittaja juffe » 22 Elo 2011, 19:37

Työmaalla mittaajat kartoittavat esim. kallionpintaa koodeilla: KAL, KALLIO, KALL.... tarkoittaa samaa asiaa. Nyt sitten puretaan hirveä pistehässäkkä koneelle ja yritetään etsiä samat asiat yhdestä tiedostosta. Voisiko saada toiminnon joka hakee esim. hakutapa - koodeilla +shiftin kanssa useampaa koodia samaan ryhmään kerrallaan esim. ctrl nappia samalla painamalla?

Nyt joutuu monta kertaa erikseen etsimään listasta samaa asiaa tarkoittavat koodit joita tiedostossa on ja lisäämään ne erikseen ryhmään, työlästä.

Toinen ehdotus: Kun tiedostossa on sekaisin esim. koodia JV200, KALLIO...yms. voisiko ohjelmaan saada automaagisen pilkkomisen koodien mukaan, eli jokainen koodi omaan erilliseen tiedostoon, mitenkään erikseen tallennusta kysymättä, autotallennus vaikka samaan hakemistoon jossa lähtötiedosto on.

markku
Viestit: 272
Liittynyt: 13 Loka 2008, 11:14
Organisaatio: 3D-system.fi
Nimi: Markku Saloranta

Re: Hakutapa - Koodeilla

Viesti Kirjoittaja markku » 22 Elo 2011, 20:20

Koodihaussa voi käyttää tähteä (*) korvaamaan yhden merkin. Hakemalla KAL* toiminto löytää kaikki KAL-alkuiset koodit, joissa on neljä merkkiä (esim. KALL, KAL1, mutta ei KAL tai KALLIO). Hakemalla KAL*** toiminto löytyy kaikki KAL-alkuiset koodit, joissa on kuusi merkkiä (esim. KALLIO, mutta ei KAL tai KALL). Voit myös hakea yhdellä hakukerralla useita koodeja erottamalla ne pilkulla toisistaan, esim. KAL,KAL*,KAL**,KAL***.

Yritämme parantaa koodihakua seuraavaan versioon siten, että voit käyttää monipuolisia hakuehtoja ns. regular expression (googlaamalla löytyy perl-opas suomeksi). Tällöin mainitsemasi koodit löytyisivät yhdellä hakuehdolla.

Toinen vastaus: Toiminnolla Editointi/Koodit/Tiedoston jako saat tehtyä tuon jaon valitsemalla listalta vaihtoehdon tähti (*). Aktiivinen tiedosto jaetaan useaksi tiedostoksi koodikentän mukaan ja uudet tiedostot voi tallettaa elementtilistaan tai suoraan levylle.

Vastaa Viestiin