Verkkotasoituslaskenta

Ideoita ohjelman jatkokehitykseen
Jouni Turunen
Viestit: 3
Liittynyt: 18 Elo 2011, 10:17
Nimi: Jouni Turunen

Verkkotasoituslaskenta

Viesti Kirjoittaja Jouni Turunen » 18 Elo 2011, 11:09

Vanhempien suomenkielisten verkkotasoitusohjelmien saatavuus on ollut heikkoa viime aikoina. Mm. X-local ja Gemini eivät ole enää saatavilla. Maailmalta löytyy moniakin vaihtoehtoja laskentaohjelmaksi, mutta niiden sovittaminen suomalaisiin olosuhteisiin voi olla työlästä tai mahdotonta. 3Dwinissä lienee mahdollisuus 2D/3D-verkon laskentaan ja jopa niiden yhdistäminen gps-verkkoon. Testasin pikaisesti 3Dwinin laskentaa ja huomasin, että laskentaraportti on melko ohut. Onko teillä mahdollisuutta kehittää laskentaa ja raportointia monipuolisemmaksi ja mahdollisesti lisätä ohjelmaan verkon simulointi ja sitä varten mm. mittalaitteen ja tähyksen keskistysvirheiden ja mittalaitteen oletettujen tarkkuuksien asetuksia? Raportointiin olisi hyvä saada mm. virhe-ellipsien tiedot jollakin luottamusvälillä tai ainakin standardivirhe-ellipsit, standardoidut residuaalit ja paikalliset redundanssit. Ja vieläpä mahdollisten karkeiden virheiden tunnistamisen raja-arvot.
X-local tuottaa jo liikaakin raporttia ja Gemini taas ei kykene simulointiin. Seuraavat vaihtoehdot ovat mittalaitekohtaisia ohjelmistoja, jotka eivät tänä päivänä tue ollenkaan muiden valmistajien formaatteja. Uskoisin, että hieman laajennetulle laskennalle sekä mittalaiteriippumattomalle verkkolaskentaohjelmalle olisi kysyntää. Varsinkin simulointi on ollut tietyissä projekteissa vaatimuksena ja sen tuottaminen on aiheuttanut pientä päänvaivaa useille toimijoille.
Mikäli 3Dwinistä löytyy em. ominaisuuksia enkä vain löydä niitä tai osaa käyttää, niin seikkaperäisempi ohje tulisi tarpeeseen.

Jarmo
Viestit: 24
Liittynyt: 13 Loka 2008, 15:00
Organisaatio: 3D-system Oy
Nimi: Jarmo Muukkonen

Re: Verkkotasoituslaskenta

Viesti Kirjoittaja Jarmo » 19 Elo 2011, 13:53

Tämä aihe nousee tasasin väliajoin esille. Tuossa kirjoituksessasi oikeastaan jo kerroitkin syyn miksei sitä ole. Eli markkinat ovat melko pienet ko palikalle ja siksi nuo muut poistumassa ja sitten se että kaikki (GPS-) laitevalmistajat tarjoavat omia sovelluksiaan tuohon käyttöön ja kuten sanoit, niihin ei kovin helposti saa muiden laitteiden tietoja aina siirrettyä....

Meillä ei tällä hetkellä ole tietotaitoa/kapasiteettia ruvata tasoitusohjelmaa tekemään. Mutta pidetään mielessä jos joku projekti jotain kautta joskus syntyisi.

Milläköhän sen keravalaisen "vanhempi herrasmies-X:n" saisi aktivoitua tekemään markkinoille tälläisen tuotteen ?


Jarmo

Vastaa Viestiin